Forside > Værktøjer > Handy københavnerguides til din iPhone

Handy københavnerguides til din iPhone


MITKBH og AOKs iPhone-applikationer gør det lettere at være spontan.

AOK og MITKBH har lavet en byguide til iPhone og Ipod Touch som giver dig mulighed for at hurtigt at finde museer, restauranter cafeer, butikker mm mens du er på farten.
Applikationerne er brugbare, hvis du f.eks. har været på museum eller café med vennerne, og gerne vil fortsætte med den gode stemning et andet sted. Med begge applikationer kan du nemlig se, hvilke restauranter, cafeer, barer eller hvad det nu er man er på jagt efter, der er i nærheden. Du kan enten få dem på en liste eller placeret på et kort. Applikationerne bruger den indbyggede gps og giver dig vha. Google Maps en præcis ruteangivelse for, hvordan du hurtigst muligt finder hen til din favoritrestaurant, café, butik, koncert, udstilling m.v.

Godt overblik
For begge applikationer gælder det, at når du fundet det konkrete sted, kan du ringe direkte til stedet og høre om bordet er ledigt, sweateren udsolgt eller hvornår Hong Kong lukker med et tryk på det telefonnummer, der er poppet op. Ligesom du også kan gå videre ud på stedets website. I begge applikationer får brugeren også et lynhurtigt overblik over afstanden til det valgte sted og antal tildelte ”stjerner” eller . Man kan også med et enkelt tryk på skærmen i feltet ”i nærheden”, få oplyst, hvad der gemmer sig af andre spændende steder i nabolaget. MITKBH har her en fed feature, hvor du let kan vælge, hvor stor radius for “i nærheden” skal være.

Borger vs. journalist

Men her hører lighederne også op. Hvor AOKs applikations anmeldelser og beskrivelser først og fremmest er baseret på journalistiske artikler fra deres hjemmeside, er det på MITKBH udelukkende brugerne, der fungerer som anmeldere. Som MITKBH skriver på deres hjemmeside giver det mulighed for flere sandheder om ét sted formuleret af københavnerne selv – uden hensyn til annoncekroner og læsertal.

MITKBH kan du let vælge hvor stor radius 'i nærheden' skal være.

MITKBH kan du let vælge hvor stor radius 'i nærheden' skal være.

Grundlæggende kan de to applikationer det samme – de kan på snild vis guide dig til de mange tilbud, som København rummer.
Da AOK lancerede deres websted for efterhånden mange år siden, var de firstmovers på deres virtuelle byguide. Det er de ikke længere – I dag virker  MITKBH både som hjemmeside og som applikation anelse mere moderne end AOKs. Til gengæld synes jeg, informationerne hos AOK er mere brugbare. Derfor er det svært udråbe en vinder. I virkeligheden handler det om, hvad du bedst kan lide på samme måde, som måde som det handler hvorvidt bedst kan lide Burger King eller Mcdonalds – men begge steder får du en bøfsandwich, der har læst videre.

Jeg har valgt den pragmatiske løsning: at beholde begge applikationer på min iphone. De gør begge brug af iPhone-teknologien og mikser det med det gode system fra deres hjemmesider. Og de er på hver deres måde rigtig gode mobile og interaktive gå-i-byen guide for københavnerne.

Begge applikationer kan downloades gratis og hver får på den baggrund fire store stjerner ud af seks. De sidste stjerne kommer, når du kan anmelde stedet fra din telefon.

Læs mere om AOKs applikation

Læs mere om MITKBHs applikation

Hent MITKBH på App Store.

Hent MITKBH på App Store.

Hent AOKs app på App Store.

Hent AOKs app på App Store.

Reklamer
Kategorier:Værktøjer Tags: , , ,
  1. Endnu ingen kommentarer.
  1. No trackbacks yet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: